Khamis, 24 April 2014 08:53:57

BERITA

KWPKB Galak Warga Kota Kibar Jalur Gemilang

Tarikh : 31 Julai 2012

 
 

Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar (KWPKB) akan menggandakan usahanya dalam memastikan warga ibukota mengibarkan Jalur Gemilang sempena sambutan Hari Kemerdekaan, 31 Ogos kelak. Menterinya, Yang Berhormat Dato’ Raja Nong Chik Dato’ Raja Zainal Abidin berkata, pihaknya akan mengadakan beberapa siri lawatan kerja ke premis-premis perniagaan, kawasan perumahan dan perdagangan untuk mengedarkan Jalur Gemilang.

 
 
 
“Usaha ini dilihat mampu mendorong orang ramai menerapkan rasa kecintaan terhadap kemerdekaan yang telah kita kecapi selama 55 tahun. Kita juga berharap agar remaja akan turut mempunyai kesedaran untuk mengibarkan Jalur Gemilang ini”, katanya selepas mengedarkan Jalur Gemilang kepada peniaga-peniaga di Bazar Ramadan Taman Seri Sentosa. Turut hadir Yang Berbahagia Dato’ Hj. Ahmad Phesal Talib, Datuk Bandar Kuala Lumpur.

 

Terdahulu, Yang Berhormat Dato’ Raja Nong Chik menyerahkan bantuan sebanyak RM 50 dan keperluan barangan dapur kepada kira-kira 200 golongan kurang berkemampuan yang tinggal di Taman Seri Sentosa.